Nieuws en blogs over gezondheid, beweging en ontspanning

Tips en therapieën van de psychotherapeut tegen overspanning en trauma-ervaringen

Tips en therapieën van de psychotherapeut tegen overspanning en trauma-ervaringen Gebruik het lijf om je [...]

Hoe ga jij verder met jezelf en de wereld?

Hoe ga jij verder met je leven?  De tutorial bestaat uit 7 emails binnen een [...]

Naast deze pagina met nieuws, blogs en tips kun je de nieuwsbrief krijgen die maandelijks (en soms tweemaal per maand) verschijnt. Soms linken we daarin naar deze pagina, maar in de Nieuwsbrief ook andere gezondheidstips, linken naar nieuwe oefeningen en mogelijk verhalen van gebruikers. Hier een overzicht van onze Nieuwsbrieven.

Medicatie die verminderd kan worden door meer bewegen en ontspannen

Het is aangetoond dat je de volgende medicaties kunt afbouwen als je (veel) meer gaat bewegen en tijdig (echt) ontspant:

  • pijnstillers
  • anti-depressiva
  • bloeddrukpillen
  • medicatie bij Diabetes
  • cholesterolremmers
  • longverwijders

Op website socialevraagstukken.nl:

“Ongeveer een op de tien sterfgevallen is veroorzaakt door een gebrek aan beweging. Dat zijn wereldwijd jaarlijks ongeveer 5,3 miljoen doden, bijna net zoveel als het aantal als gevolg van roken. Tot die conclusie kwam in 2012 een team van 33 onderzoekers van allerlei onderzoekscentra over de hele wereld. In het tijdschrift The Lancet waarschuwen zij dat mensen zich bewust moeten worden van de gevaren van inactiviteit. In de jaren ‘60 was het voor huisartsen ook nieuw en lastig om het rookgedrag ter discussie te stellen. Inmiddels gaat geen huisarts dit onderwerp meer uit de weg.

Bewegen is een krachtig medicijn zonder bijwerkingen. En daarom moeten alle artsen het voorschrijven aan hun patiënten. Het is het dubbel en dwars waard.”