Je kunt thuis online heel goed werken aan je spierkracht, lenigheid en ook je cardio-conditie. Je kunt deze ook eerst testen.

Online oefening

Beweging.TV biedt gratis online oefeningen voor beweging en ontspanning. Met de mogelijkheid om een persoonlijk programma te krijgen. .
Beweging.TV doet nauwelijks aan ‘lunches’, ‘crunches’, ‘squats”, ‘pumps’ en ander trendy gedoe. Gewoon non-nonsense oefeningen voor conditie, lenigheid, ontspanning en ja ook basis spierkracht voorgedaan door professionals. Voor iedereen in de werkende leeftijd én daarna!

Schrijf je gratis in  Je ontvangt daarna alvast een aantal basis-programma’s waaraan je mee kunt doen.

Alle online oefeningen kunnen op 4 vierkante meter uitgevoerd worden.

Toen de mens dagelijks ging jagen, voedsel moest zoeken en voor zijn/haar veiligheid moest zorgen kreeg hij/zij vanzelf de nodige beweging. En als het donker werd ging men slapen of bij het vuur gaan zitten. Echter leiden we inmiddels een heel ander leven, zodat deze beweging en ontspanning niet vanzelfsprekend meer is. Stress is er voldoende, maar de daarbij horende beweging (en voldoende slaap) ontbreekt. Gelukkig blijkt uit onderzoek dat je niet extreem veel hoeft te bewegen om je gezondheid te onderhouden. Zo’n 100 tot 150 minuten extra en middelzwaar bewegen per week zou voldoende zijn. Meer is beter. Maar dat moet je dan wel doen. Dit kan door veel beweging in je dag te stoppen: fietsen, traplopen, wandelen, af en toe eens zwemmen. En dat kan door gerichte oefeningen te doen. En dat kan ook thuis. Beweging.tv biedt online cardio-training (zie onderaan dze pagina), online krachttraining, onlinee stretching, online balans oefening en zelfs online yoga, Pilates en online meditatie. Beweging.tv besteed juist veel aandacht aan onlinee ontspanning.  De site is vooral gericht op mensen met veel zittend werk en zeker ook op 55-plussers.

We hebben korte en lange programma’s om aan je fitheid te werken. Deze staan op de Bodybalance-pagina en op de pagina met Doelgerichte programma’s. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Heb je moeite om de discipline op te brengen? Wij kunnen je helpen met het ‘Zorg voor jezelf’-programma (ebook en emails), waarvoor je je nu gratis kunt aanmelden. Ook kun je je aanmelden voor één of meerdere coachingssessies om je op weg te helpen. De discipline voor zelfzorg kun je ontwikkelen; mensen hebben hiervoor van 3 tot 6 maanden nodig. Daarna gaan ze het missen als ze het niet meer doen. Lees er meer over: zorgen voor jezelf.

Thuis aan je cardio-conditie werken? Hier zijn voor jou wellicht de goede programma’s:

Succes !