Goede voornemens maar moeite om het vol te houden?: eTraining: Zorgen voor Jezelf

De mens is een gewoontedier. En daarom is het veel moeilijker om (ongezond) gedrag te veranderen dan we van te voren denken. Je goede voornemens voor 2020? Weinig kans als je niet van te voren erkend dat het heel moeilijk is en dat je alleen kans van slagen hebt bij een gedegen plan: hoe een gezonde gewoonte te ontwikkelen en te behouden? Het is sowieso moeilijk om bewust gedrag te veranderen, maar gezond gedrag is extra moeilijk omdat ongezond via (commerciële) verleidingen voortdurend op de loer liggen. Omgaan met die verleidingen moet onderdeel zijn van je plan.
Laat ons jou helpen via de training ‘zelfzorg kun je leren’

Het is een zeer degelijke training van 7 mails binnen twee maanden. Met iedere keer een hoofdstuk uit mijn bijbehorende eBook. Je kunt het natuurlijk verder spreiden, want de meeste mensen hebben 3 tot 5 maanden nodig om een gewoonte zodanig aan te leren dat het écht bij het leven gaat horen.
Te samen vormen de mails een ‘leefstijl motivatieplan’. Het doel van deze mails, met video’s, leesstukken, vragenlijsten en simpele opdrachten, is om jouw leefpatroon een duw in de goede richting te geven. Een richting waarin lichaamsbewustzijn en daarmee zelfbewustzijn, energie en vitaliteit meer een plek krijgt in je dagelijks leven.

De onderwerpen die voorbijkomen zijn:

  • Inleiding met gedragsveranderingsformule
  • Je kennis, maar vooral je gedachtes over zelfzorg, sport, bewegen en ontspannen
  • Welke waarde heeft bewegen en ontspannen voor jouw leven; ook voor de langere termijn?
  • Hoe zit het met jouw zelfkennis en wat zijn je sterke punten (die je nodig hebt om te veranderen)?
  • Over spieren én het brein trainen
  • Een nieuwe blik op het ‘zelf’ (voor zelfregulatie en zelfbewustzijn): door bewuster voor gewoontes te kiezen wordt je mentaal steker!
  • Eerst doen (met ‘stok achter de deur’?), dan blijven doen

Ga werken aan een beter versie van jezelf door beweging, ontspanning of mindful mediteren als vast onderdeel van je dagelijks bestaan. Verander je patroon. Bekijk eventueel ook de video óf lees de tekst onderaan de pagina.

Aanmelden
Meedoen kan via twee Stappen:
1. Je zorgt dat je bent aangemeld bij Beweging.tv (via de homepage);
2. Stuur een email aan info@beweging.tv

 

 

Samenvatting van eBook en theorie

tekst van video:

Aan het begin van het jaar hebben we allerlei goede voornemens en dat is goed. Je vindt het kennelijk jezelf waard . De meeste goede voornemens sneuvelen ergens in januari.  Dat is niet goed. Maar minder goed is om van te voren al te denken ‘laat maar zitten, want het wordt toch niets’. Er moet om te beginnen wel motivatie zijn. Jij moet het wel WILLEN. Behalve WILLEN zijn ook de volgende bewuste stappen nodig: WETEN (wat en hoe), KUNNEN (‘jezelf overwinnen’), PLANNEN, DOEN en BLIJVEN DOEN

De reden dat het veranderen van gewoontes zo moeilijk is komt doordat het grootste deel van deze gewoontes zijn ingesleten. Je denkt dat je handelen berust op vrije keuzes, maar het zijn toch vooral automatismen. Je reageert op een geprogrammeerde manier op de buitenwereld. Onze ‘vrije wil’ is niet zo sterk als we zouden willen.

Iets nieuws leren  is moeilijk, maar moeilijker nog is iets nieuws gaan DOEN en vooral BLIJVEN DOEN. Om je goede voornemens om te zetten in permanente daden is op de eerste plaats een positieve mindset nodig: je moet erin geloven én beloven dat het bij je leven gaat horen. Dat je het waard bent. Je moet er mentaal en emotioneel klaar voor zijn. Daarnaast moet je een duidelijk PLAN hebben dat zich uitstrekt over zeker 3 maanden. Want dat is de tijd die de gemiddelde mens nodig heeft om een andere gewoonte in te slijten: wat ga je wanneer doen en hoe?

Als het jouw voornemen is om echt meer te gaan doen aan beweging, ontspanning of zelfs meditatie het komende jaar, dan kunnen wij je helpen met het veranderen van je mindset én het maken van een plan. Het goeie nieuws is dat we beginnen met een gratis online training ‘zorgen voor jezelf’.  Alles wat ik hierboven kort aankaart komt uitgebreid aan de orde. Je gaat leren dat het geen zwakte is als je je niet houdt aan voornemens, maar dat het juist sterk is als je er wel aan leert te houden! Het gaat om bewust maken van het willen, het weten, het kunnen, de obstakels,  in jezelf geloven en uiteindelijk het doen, waardoor niet alleen je gezondheid maar ook je eigenwaarde zal toenemen.

Just do it!

Sigmund2

Jip Driehuizen

augustus 2016