Werkplek-spreekuur

Het werkplek-spreekuur is een zeer efficiënte voorziening, waar al mijn kennis en ervaring optimaal tot hun recht komen. En daar profiteert u als bedrijf van, door meer tevreden medewerkers en minder verzuim.

Het spreekuur houdt in dat ik periodiek aanwezig ben op uw bedrijf; bijvoorbeeld éénmaal per twee weken. Iedereen met beginnende ongemakken kan zich op dat tijdstip -na inschrijving-  bij mij melden, zonder verdere verwijzing. Het kan daarbij dan gaan om fysieke ongemakken in arm of rug, problemen met of op de werkplek (ergonomie) of juist spanningsklachten zich uitend in slechte concentratie, slechte slaap of meer dan normale vermoeidheid.Door mijn specifieke achtergrond en (bij)scholingen kan ik op deze wijze, heel laagdrempelig, mensen helpen om maatregelen te nemen die ervoor zorgen dat de ongemakken afnemen of het werken plezieriger verloopt. Het geeft de mensen het gevoel dat ze serieus genomen worden en leert ze om goeddeels zelf invloed uit te oefenen op hun omstandigheden.

Het werkplek-spreekuur verdient zichzelf ruimschoots terug!
De meeste adviezen zijn gericht op veranderingen van het (werk)gedrag: houding, attitude, beweging en ontspanning rond het werk e.d. Maar als het nodig is geef ik duidelijke richtlijnen voor het veranderen van de werkomstandigheden. Voor kwesties die betrekking hebben op verzuim verwijs ik mensen naar de bedrijfsarts.

De voordelen die ik meebreng voor deze dienstverlening:

  • Al 30 jaar fysiotherapeut; snel in staat om de klachten in te schatten en de prognose daarvan
  • Zeer veel ervaring met het doen van onderzoek naar werkplekken (ergonomie) en eventuele  aanpassingen van meubilair, en dergelijke.
  • Opleiding en ervaring in coaching van mensen, ook bij het begeleiden van leefstijl-veranderingen
  • Scholing en ruime ervaring in het begeleiden van mensen met stressklachten; ik geef mensen inzicht in stressprocessen (in vroeg stadium) door middel van biofeedback (‘leugendetector’). Hierdoor is te bepalen in hoeverre de ervaren stress al invloed heeft op lichamelijke processen en wat men er zelf aan kan doen
  • Ik maak gebruik van ehealth om te beginnen mijn eigen site www.beweging.tv. Door ehealth kunnen mensen zelf, thuis,  werken aan bepaalde gezondheidsaspecten zoals beweging, ontspanning en gedragsveranderingen.

“Jip is (and has been for many years!) a great support for Booking.com in Amsterdam, supporting and advising all new staff (and current staff) about ergonomics and safe work environment. In this role, Jip also signalizes potential problems and is pro actively sharing them (and always willing to advise/solve). Besides this, Jip is a physiotherapist and has a treatment-room in our office as well. His involvement and contribution to the company has been great and we will continue to work with Jip in future.” November 27, 2012
Tom Pel HR Manager Booking.com