Het zijn spannende tijden .. volg onze ontspanningscursus

.. juist nu zou je kunnen leren om te ontspannen en relativeren

ontspanningstraining

We have nothing to fear, but fear itself  (F D Roosevelt)

 

Leer je lijf te stoppen met spanning, hyperventileren, rusteloosheid en piekeren

aanmelden

Merk je dat ook jij meer gevoelens van overspanning hebt ontwikkeld? Lukt het maar niet om meer rust vinden in ‘t hoofd én in je lijf:  Wil je je angst overwinnen? Wil je je goed in je vel voelen, lekker doorslapen en minder zorgelijke gedachtes hebben? Dan is deze ontspanningscursus wellicht iets voor jou.    Het is ook goed te combineren met een behandeling elders (die mogelijk meer op praten is gericht).

Deze training spoort je aan tot rust en meer lichaamsbewustzijn. En dat is nodig in deze tijd die veel van onze mentale lenigheid vraagt. Stress in je hoofd geeft altijd stress in het lichaam. Andersom kun je onrust in je hoofd verminderen door je lichaam meer rust te geven.

Aandacht voor het lijf
De training gaat jou helpen om vat te krijgen op de stress in je lijf en daarmee je leven. Je gaat leren om jezelf gerust te stellen.

Online Ontspanningscursus

De ontspanningstraining kun je geheel volgen via mails en de website. Of je nu in België woont, Groningen of Suriname, of tijdelijk in het buitenland; iedereen die Nederlands kan, kan deze training volgen.

Tijdens de training komen veel aspecten van ontspannen aan de orde, zoals ademen, spierontspanning, yoga, Tai Chi en zelfhypnose. En je krijgt ook uitleg over overspannings-processen. Het wordt zeer informatief, geruststellend en vooral ontspannend.

Als je je onderaan opgeeft kun je meedoen. Dat kan nu voor slechts  € 9,-.

Wil je liever een persoonlijk programma met persoonlijke aandacht klik dan hier.

ontspanningscursus

Lees eventueel ook mijn blog (met ontspanningsoefeningen): ‘Waarom jouw kat zich geen zorgen maakt’..

Ontspannen kun je leren: dit gaan we doen:

De titel van deze ontspanningscursus is Ontspannen kun je leren: je gaat leren om veel meer aandacht aan jezelf besteden

floating


Programma: 8 weken, 8 mails, 8 keer weekopdrachtjes, oefeningen en ondersteuning bij de motivatie

Week 1: rust nemen en vinden o.a. door bewust te worden van monotasken: het doen van één ding tegelijk. Met eerste oefeningen gericht op adem en lichaamsbewustzijn. Om te zien wat je kunt verwachten hier de tekst behorende bij de eerste week

Week 2: leren letterlijk en figuurlijk offline te gaan. Met oefeningen om je adem te vertragen en alles los te laten.

Week 3: les over ademen en ademoefening

Week 4: over nut van bewegen met oefeningen voor de spieren en Tai Chi

Week 5: korte slaapcursus met ondersteunende yoga

Week 6: les over zelfhypnose via ‘Autogene Training’

Week 7: manieren om beter positief te leren denken (met inzet van het lichaam)

Week 8: en nu verder..; via evaluatie en vragenlijsten gaan we vaststellen hoe je ervoor staat en wat mogelijk de beste stap is voor jou verder. Je ontvangt ook nog een keer alle oefeningen en alle adviezen op een rij

Evaluatie

De evaluatie van de ontspannningscursus is voor mij belangrijk omdat ik deze training graag verder wil ontwikkelen tot een betaalde versie in de toekomst. Maar ik wil er dan wel zeker van zijn wat er nog aan verbeterd kan worden en/of aanbevelingen ontvangen

Stressmeting

Overspanning is goed te meten aan je lichaam, via biofeedback. Via hartslag, ademhaling, transpiratie en huidtemperatuur kunnen we een indicatie geven hoe je eraan toe bent.  Dat is enorm leerzaam. Op de site van de vereniging kun je therapeuten vinden die dat met je kunnen doen. Mogelijk dat ze in deze Corona-tijd een aangepaste werkwijze hebben.