Stil de tijd

Omschrijving


Wanneer je ingeschreven bent op onze mailinglijst verschijnt hier de video van de oefening…

Een ontspanningsoefening van een uur. Maar het kan ook een half uur zijn; of twee uur. Waar het om gaat bij deze oefening is dat je de tijd gaat vergeten. dat je gaat oefenen om een langere tijd niets te doen. Een uur lang in het NU leven, met een mengeling van stemmen, muziek, stilte en veel geluiden uit de natuur. Om je onrust te beleven, en uiteindelijk rust te vinden in een tijdloos universum.

Erg nuttig voor mensen bij wie de onrust of overspanning vooral in de spieren zit; zich uitend in allerlei spierklachten (hoofdpijn, schouderklachten, rugpijn, onrustige benen, RSI…). De kans is aanwezig dat je je tijdens deze oefening gaat vervelen. En dat is eigenlijk ook de bedoeling. En dat je niet meer weet of er nu 4 of 14 minuten verstreken zijn. Er wordt weinig gezegd. Maar er zijn wel veel geluiden, veraf of dichtbij en gedichten. En er is ook totale stilte.

Als je de onrust of de ongedurigheid kan herkennen en overwinnen, door er niet aan toe te geven, geef je je spieren een kans om de (voor)spanning los te laten.

Lees meer over spierspanning.

Duur 60min
LichaamsregioMind
SoortAandachtsoefening