Hoe kun je écht ontspannen in je vakantieperiode?
(zonder op vakantie te gaan)

Op maandag 29 juni om 20 uur ‘s avonds organiseren we een webinar met bovenstaande titel.

Dit wordt een vakantietijd zoals we die nog nooit gehad hebben. Maar we zijn meer toe aan rust en ontspanning als ooit tevoren.

‘Op vakantie gaan’ was altijd een stressvol gedoe voor veel mensen, maar nu we zo beperkt zijn of helemaal niet gaan wellicht nog veel meer. Toch zou het je écht moeten lukken om fysiek tot rust te komen en je hoofd leger te krijgen. Ook in en rond je eigen huis. Misschien is het zelfs wel een voordeel dat je nu niet zoveel kunt?

Door stress in het algemeen beter te begrijpen ga je snappen wat je kunt doen om daar los van te komen. Fysiek en mentaal. Mogelijk ervaar je je eigen stress als iets heel unieks. Maar hoewel er zeker unieke aspecten zitten aan jouw onrust spelen hier veel meer algemene processen dat je nu wellicht denkt. En kun je er veel meer aan doen dan je denkt. Ook aan je piekeren! Rumineren (duur woord voor piekeren) is vaak het gevolg van een opeenstapeling van stress, maar houdt vervolgens die stress in stand. Onvermijdelijk dat we het daar over gaan hebben. De (mini) trauma’s die ten grondslag liggen aan piekeren kun je wonderlijk goed te behandelen, dankzij de nieuwste inzichten!

Hier gaan we het over hebben tijdens dit webinar:

  • wat is stress en wanneer ben je overspannen?
  • over de samenhang tussen lichaam en geest hierbij
  • nut, noodzaak en praktijk van fysiek ontspannen (met aandacht voor ademhaling en loslaten van spierspanning)
  • waar gaat het over bij piekeren en hoe kun je dit doorbreken?
  • met aandacht voor verschillend traumatechnieken uit de moderne psychologie
  • tips voor een onbezorgde vakantie met out-of-the-box uitstapjes

Door Jip Driehuizen en Carien Karsten (psychotherapeut/auteur van verschillende boeken vooral over burnout)

Het webinar is gratis! Het komt na afloop op de site te staan; je kunt het later terugkijken, maar dan tegen een (laag) bedrag.

Zegt het voort.