MoefenM-ergonomisch

oef3

 

Over de win-win-situatie bij een minder-zitten beleid

Binnenkort trekt Beweging.TV er op uit om trainingen te geven bij bedrijven waar (heel) veel zittend werk wordt verricht. Mensen moeten minder gaan zitten en hoe jonger je leert dat je het zitten moet doorbreken en afwisselen hoe beter het uiteindelijk voor je is. De trainingen die we gaan geven bestaat uit een workshop-deel en uit een advies-deel.

Het resultaat van de training zal zijn dat er bedrijfsbreed minder gezeten en meer gestaan en bewogen zal worden. Dit is niet alleen gunstig voor de gezondheid op korte en lange trmijn (betere inzetbaarheid!), maar ook voor de productiviteit! Als de bloedsomploop verbeterd, dan zal de concentratie duidelijk toenemen (en het gevoel van stress verminderen). Laat je hersenen niet zitten!

Workshop
De workshop is bedoeld voor alle medewerkers én leidinggevenden. Ze is gericht op het verbeteren van de kennis en de vaardigheden om zitten op het werk (en privé) te verminderen en meer te compenseren.
Onderwerpen tijdens de 3 uur durende workshop (met beweegpauzes) zijn:

  • de gevolgen van zitten voor het lijf
  • demo van hartcoherentie (variaties in hartslag) door zitten en (verkeerde) ademhaling
  • de gevolgen van zitten voor het brein
  • de versterkende invloed van stress
  • (niet) zit-tussendoortjes
  • lunch-wandelen
  • de bovenbeen-spiertest
  • meditatief zitten
  • een bewegingsverassing voor lijf en brein
  • Beweging.TV: website voor bewegen thuis en op het werk

Advies
Je kunt niet van medewerkers verwachten dat ze meer gaan staan of bewegen als daar niet de cultuur voor wordt geschapen. In een gesprek met zoveel mogelijk managers van de afdelingen en HRM willen we duidelijk maken hoe u dit kunt doen. Onderwerpen die daarbij aan de orde komen zijn: -het stimuleren van trap-gebruik, het gebruik van de catering en lunchwandelen, meubilair dat staan en bewegen stimuleert, het organiseren van challenges, de stand van zaken met betrekking tot bewegingsmeters (fitbit e.d.) en meer.
Onderdeel van onze opzet is een follow-up gesprek met een zit-casemanager, die wij ook blijven bestoken met ideëen en ontwikkelingen uit het veld. Het adviesgesprek zou plaats moeten vinden vóór de workshop

Kosten
De kosten hangen mede af van het soort bedrijf, het aantal medewerkers en wat er al aan maatregelen is genomen. De offerte kan dus pas exact bepaald worden na een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Als richtlijn geldt een bedrijf met 15 medewerkers, waarbij het adviesgesprek beperkt blijft tot een één-op-één gesprek. De kosten bedragen dan € 750,-
Na de workshop houden alle medewerkers toegang tot deze website vol oefeningen en (niet-zit) inspiratie: Beweging.TV

 

1330608461-ergodesk-e2-699 actiefwerken1  bike-desk-side2

actiefwerken3fietspauze