Fysio- en ontspanningstherapeut & Coaching
Govert Flinckstraat 334, Amsterdam

Telefoon of WhatsApp: 06-23576692
e-mail: Jipdriehuizen@beweging.tv

fysio- en ontspanningstherapeut, werkplek-adviseur

In 1981 studeerde ik af als fysiotherapeut. Naast fysiotherapie studeerde ik bewegingswetenschappen (‘kandidaats’) en gezondheidspsychologie (propedeuse en verschillende BA-onderdelen) en volgde ik opleidingen op het gebied van ergonomie, haptonomie, NLP, coaching, ontspanningstherapie en biofeedback.

Als fysiotherapeut werkte ik in gezondheidscentra in Almere en Huizen. Daarnaast en daarna deed ik free-lancewerk voor en bij bedrijven en thuiszorginstellingen (werkplekadvisering, tiltrainingen, cursussen ‘gezond werken’ e.d.).

Ik publiceerde een aantal werken::

  • Gezond Beeldschermwerk (eigen uitgave 1999) en
  • Omgaan met RSI (samen met de psychologe Carien Karsten; Het Spectrum 2002)
  • Over Spanning (eBook)
  • Zorgen voor jezelf (eBook)

In opdracht van een GGZ-instelling ontwikkelde ik een cursus Energiemanagement voor cliënten met burnout/overspanning. In opdracht van CME-online schreef ik de e-learningcursus ‘KANS, aanpak van arm- en nekklachten door het werk’ voor fysiotherapeuten.
Sedert 2010 werk ik aan beweging.tv; website voor eHealth en eCoaching.
Momenteel leg ik de laatste hand aan het zelfhulpboek ‘Spieren maken de Mens’..

 

 

In mijn coachingspraktijk te Amsterdam, zie ik vooral mensen met

  • Burnout en overspannenheid
  • Hyperventilatie
  • Chronische vermoeidheid of pijn

Door middel van biofeedbackmetingen laat ik mensen zien hoe spanningen doorwerken in het lichaam, maar ook hoe zij deze kunnen verminderen.

Mijn aanpak van overbelasting richt zich op 3 stappen: verminderen van (lichaams)spanning,  verminderen van piekeren en onzekerheid, stimuleren van meer beweging. Mijn centrale motto is: hard werken is niet erg, als je ook maar hard ontspant..

Deze coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Wél werk ik soms samen met psychiaters/psychologen in het kader van een DBC  (de behandeling kan dan wél vergoed worden)

Intake (eHealth)

Een deel van ons contact kan plaatsvinden via deze website. In het begin gaat dat bijvoorbeeld via vragenlijsten. Na of tijdens het maken van de eerste afspraak zal ik u aangeven welke vragenlijsten u mag invullen.
Basisscreening

Onderstaande vragenlijsten gebruik ik om meer te weten te komen over je gezondheidstoestand. De antwoorden op deze vragen komen alleen in mijn -beveiligd toegankelijke- mailbox terecht. Afhandeling van deze vragenlijst valt onder mijn beroepscode.

Hyperventilatie-vragenlijst

4DKL-vragenlijst

Omgaan met pijn (PCI-vragenlijst)

Vragenlijst Slaapkwaliteit