Heb je last van (chronische) pijn, spanningen of vermoeidheid? Spanningen in het lijf horen bij spanningen in het leven, zoals nat worden hoort bij lopen in de regen. Maar zoals je kunt voorkomen dat je té nat wordt bij regen kun je dit ook voorkomen bij spanningen en pijn; door de juiste tegenmaatregelen te nemen. En door te erkennen dat lichaam en geest elkaar volkomen beïnvloeden.

De therapie die ik voorsta is gericht op zowel de oorzaak van je klachten (het werk, gewoontehouding, stress of een bepaalde aanleg) als op de gevolgen. Ook ga ik na waarom de klachten niet overgaan, waar je dat wel zou verwachten.  Ik probeer bij iedereen het centrale ‘pijnpunt’ te vinden en bouw mijn therapie op aan de hand van uitleg en (meestal) een combinatie van in- en ontspanning.

Een belangrijk hulpmiddel hierbij is de biofeedback; door subtiele metingen krijgen jij en ik meer inzicht in wat er daadwerkelijk speelt op fysiologisch niveau.

Ik heb met vrijwel alle zorgverzekeraar een contract. De behandelingen worden derhalve vergoed als je aanvullend bent verzekerd.