Nek en Schouder los bewegen

Programmaduur
15 minuten, 30 seconden.

Als je nek- of schouderklachten (of spanningshoofdpijn) al langer duurt dan verscheidende maanden, dan is het goed om rustige bewegingen te gaan doen met de nek en schouders. Dit heeft als doel om je lichaamsgevoel te verbeteren: het contact tussen deze lichaamsdelen en het bewustzijn. Hierdoor verbeterd niet alleen de beweging, maar ook de spanning neemt af en het pijngevoel verminderd. De oefeningen zijn vooral gericht op de coördinatie of samenwerking van spieren.

Ook als je leert fietsen of skiën is er in eerste instantie sprake van veel spanning. Naarmate je zo’n beweging beter gaat beheersen -door de aanmaak van verbindingen in de hersens- neemt de spanning af. Een nek, of schouders die al lang pijnlijk zijn gaan anders bewegen, meestal minder bewegen en daardoor neemt ook het aantal verbindingen in het zenuwstelsel af. Door de oefeningen uit deze oefenset keer je dat proces weer om. Daarnaast voelt het ook prettig.

Het gaat dus niet om extremen! Niet snel of ver of met veel kracht gaan bewegen. Die aspecten doe er hier nu even niets toe. Probeer juist goed te voelen wat je doet.

Benodigdheden

geen

Instructiefilm(s)

262060377