Fit Basics

Programmaduur
38 minuten, 5 seconden.

Fit Basics is een programma met de belangrijkste oefeningen om fit te blijven of iets fitter te worden. Geen gekke zaken; gewoon de belangrijkste oefeningen tegen stijfheid, voor versterking en onderhoud van rug- en buikspieren wat balans en conditieoefening. Is de conditie nog niet goed genoeg. Doe dan eerst 2 a 3 weken het basis-conditieprogramma.of zelfs het ‘opstartprogramma

Fit

Beweging en oefeningen zijn een hele belangrijke voorwaarde om je fit te voelen; misschien wel de belangrijkste. Er zijn erg veel beweeg-methoden en meningen over de beste weg naar fit-heid.  Echter is er voor veel methoden weinig bewijs dat het dé methode zou zijn. De ene methode sluit beter aan bij de ene doelstelling en de andere methode meer bij een andere doelstelling.

In dit programma komen een aantal hele basale en gangbare oefeningen voorbij. Heb je weinig tijd of zin om je in methodes te verdiepen dan kun je er van op aan dat dit een goed programma is om regelmatig te doen.

Wie zich fit wil voelen zou een paar spiergroepen regelmatig moeten rekken; in dit programma de rekoefeningen voor nek/schouder, rug zijwaarts en voorwaarts en de achterkant van de benen. Dan een paar oefeningen voor rug en buik, waaronder de inmiddels beroemde ‘plank’. Dit wordt gevolgd door een paar beenspieroefeningen, waarbij ook de balans een rol speelt. We eindigen met rustige conditieoefeningen.

Basics

Met behulp van dit programma compenseer je een eenzijdige (zittend) bestaan. De spieren die bij veel zitten verwaarloosd worden zijn vooral de been en de rug/buikspieren.  Verder kunnen juist schouder- enbeenspieren erg stijf of gespannen raken.

Als je deze gevarieerde aanpak van verschillende doelstellingen prettig vind kun je ook meedoen aan de Bodybalance-lessen.  Hierbij besteden we dan ook aandacht aan ontspanning.

Plannen

Dit programma duurt bijna een uur.  Dat uur moet je echt gaan plannen en er veel betekenis aan hechten.  Zet het in je agenda zoals je ook andere afspraken in je agenda zet.

Fit door planking

 

Benodigdheden

geen