Investeren in medewerkers loont!

Aandacht voor secundaire arbeidsomstandigheden als beweging, ontspanning en ergonomie betalen zich terug!

Het bewustmaken, het stimuleren van meer bewegen, het verbeteren van de werkplekken en zelfs het uitvoeren van korte massages op de werkplek verbeterd de werkprestaties en verminderd het verzuim. Ook het personeelsverloop is minder op bedrijven waar meer aandacht is voor vitaliteit.

Uit de berekeningen van CapGemini blijkt dat een bedrijf gemiddeld € 400 per medewerker per jaar bespaard bij investeren in vitaliteit (werkplek, massage, stresspreventie. meer beweging e.d.). Bij 100 medewerkers is dat dus een besparing van € 40.000. Per jaar.
De Bewegingadvies kan, met behulp van de website www.beweging.tv uw bedrijf met ca 100 fte helpen voor een bedrag van ongeveer € 20.000 in het eerste jaar en ca € 2400 in de daarop volgende jaren. Daar bovenop komen eventueel de kosten van massage (die deels door de medewerkers zelf betaald worden).
Uitgaande van een besparing van  € 40.000 per jaar bespaart u in 10 jaar tijd zo’n € 400.000 bij een investering van € 41.600,-. Aannemelijk is echter dat u meer bespaart door de follow-up die wij geven (blijvend bewust houden van de medewerkers). Tevens kunnen we bij uitval i.v.m. stress of rugklachten/RSI e.d. ook individuele begeleiding geven (tegen meerprijs, maar sterk concurrerende prijs door inzetten van eHealth).

Lees ook:

Gezonder personeel levert miljarden op
Voorbeelden van ‘good practice’
5 Goede redenen om nu te investeren in vitaliteit
Verbeteren gezondheid levert 2,6 miljard op voor bedrijfsleven
Besparingen door Stoelmassages