Zen2018; een nuchtere introductie op Mindfulness, Yoga, ontspanning en ademoefening

Overal worden uitgebreide meditatietrainingen of zencursussen aangeboden. De meeste vragen om een behoorlijke tijdsinvestering. Mijn inziens is het niet nodig om zo’n hele training te doorlopen voor het wat meer integreren van ‘zen’ in je leven. Het gaat erom dat je de principes begrijpt en enige discipline ontwikkeld. Onderzoek laat ook zien dat het regelmatig doen van korte oefeningen kunnen helpen. En wat blijkt: zelfs jezelf afleiden met lekker Netflix kijken kan al heilzaam zijn… (mits gedoseerd en niet vlak voor het slapen).

Wil je dit najaar wel eens kennismaken met de ideeën en technieken die horen bij Mindfulness, Hatha-yoga of Zen-meditatie, zonder een uitgebreide cursus te volgen, kom dan 4 keer naar Amsterdam voor lessen van 90 minuten. Deze lessen kunnen al voldoende zijn om je los te maken van je werk, beter te leren ontspannen, minder te piekeren en om te leren oog te houden voor het goede in jezelf én in anderen. Het kan ook een inleiding zijn op een uitgebreide cursus of retraite.

Tijdens deze Intro-Zencursus komen de volgende zaken aan bod:

De oefeningen die we tijdens de lessen doen staan allemaal op Beweging.tv. Ik zal aangeven welke oefeningen je het beste kunt doen en je ook blogs laten lezen die je kunnen ondersteunen.

Gewapend met de kennis, vaardigheden en motivering uit deze Introcursus (en de oefeningen van Beweging.TV) kun je hierna zelf aan de slag blijven met Zen en Compassie in je leven. Vervolglessen zijn ook mogelijk.

Tijden 2018

  • Maandagavonden van 19.30 tot 21.00 uur – eerste les op 24 september
  • Zondagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur –  eerste les op 28 oktober  bij voldoende belangstelling

Adres: Nieuwe Keizersgracht 58 te Amsterdam  (nabij Waterlooplein)

Na aanmelding ontvang je een bevestiging en de nodige praktische informatie.

Ook voor bedrijven!

Meer info? Mail info@beweging.tv

Voorbeeldoefening