Je kunt thuis werken aan je spierkracht, lenigheid en conditie. Je kunt deze ook eerst testen.

Als je dagelijks gaat jagen, voedsel moet zoeken en voor je veiligheid moet zorgen krijg je vanzelf de nodige beweging. En als het donker wordt kun je het beste gaan slapen of bij het vuur gaan zitten. Echter leiden we inmiddels een heel ander leven, zodat deze beweging en ontspanning niet vanzelfsprekend meer is. Stress is er voldoende, maar de daarbij horende beweging (en voldoende slaap) ontbreekt. Gelukkig blijkt uit onderzoek dat je niet extreem veel hoeft te bewegen om je gezondheid te onderhouden. Zo’n 100 tot 150 minuten extra en middelzwaar bewegen per week zou voldoende zijn. Meer is beter. Maar dan moet je dan wel doen. Dit kan door veel beweging in je dag te stoppen: fietsen, traplopen, wandelen, af en toe eens zwemmen. En dat kan door gerichte oefeningen te doen.

We hebben korte en lange programma’s om aan je fitheid te werken. Deze staan op de Bodybalance-pagina en op de pagina met Doelgerichte programma’s. Hieronder vind je een aantal voorbeelden.

Heb je moeite om de discipline op te brengen? Wij kunnen je helpen met het ‘Zorg voor jezelf’-programma (ebook en emails), waarvoor je je kunt aanmelden. Ook kun je je aanmelden voor één of meerdere coachingssessies om je op weg te helpen. De discipline voor zelfzorg kun je ontwikkelen; menen hebben hiervoor van 3 tot 6 maanden nodig. Daarna gaan ze het missen als ze het niet meer doen. Lees er meer over: zorgen voor jezelf.

Fitheidstesten
Beginnersprogramma algemene fitheid
Conditietraining
Verbeter je ademhaling
Lenigheid en spierkracht-basis
Houdingsverbetering