WAT IS BURNOUT, HEB IK DAAR ECHT LAST VAN EN WAT KAN IK ERTEGEN DOEN?

Dit zijn precies de vragen die ik met je ga behandelen, gelijk bij de eerste afspraak al. Veel mensen met ‘burnout’ voelen zich wanhopig, omdat de klachten maar niet minder willen worden en omdat ze aanvoelen dat er wel meer (of iets anders) aan de hand is dan een psychische overbelasting.

Binnen een paar dagen kun je daarna meer rust gaan ervaren, binnen een paar weken meer energie en mogelijk binnen een paar maanden weer (full-time) werken (maar wle anders als voorheen).

Doe de burnout-vragentest.

Burnout komt inmiddels bij meer dan 12% van de beroepsbevolking voor. Burnout noemt men een psychosociale arbeidsaandoening, maar burnout is meer dan dat. Hetis een ontregeling van je hormoonhuishouding met allerlei fysieke, emotionele en mentale gevolgen. Aanleiding kan zeker in het werk liggen, maar inmiddels is het bij jou mogelijk een op zichzelf staand ziekteproces geworden.

OPBRANDEN IS EEN FYSIEK PROBLEEM (ÉN EEN EMOTIONEEL, MENTAAL EN SOCIAAL PROBLEEM)

Als fysiotherapeut gespecialiseerd in spanningsklachten kan ik zeker een bijdrage leveren aan je herstel. Ik kan de ontregeling in kaart brengen door metingen te verrichten en je stap voor stap begeleiden, terug naar meer energie en minder zorgen. Natuurlijk moet er ook iets aan de omstandigheden gedaan worden, maar vooral moet je nu leren beter te ontspannen en goed uit te rusten om de balans te herstellen. En als fysiotherapeut kan ik natuurlijk helpen om je spieren meer ontspannen te krijgen. Je moet en je kunt weer vertrouwen krijgen in de toekomst. 
Zonder verwijzing is eerste afspraak een gratis kennismaking. Behandelingen kunnen worden vergoed door de zorgverzekering.