Balanstraining

Programmaduur
23 minuten, 20 seconden.

Balanstraining: staan op één been op verschillende manieren, eindigende met een beheerste schaatssprong. Ga door met de volgende oefening als je voorgaande oefening goed beheerst. Eén of twee keer per week doen voor voldoende resultaat.

Wil je eerst de balanstest doen? Klik op het nummer onderaan de pagina (instructiefilm)

Meer over balanstraining

Balanstraining is gebaseerd op het idee dat je je lichaam kunt leren voelen. Bewust je lichaam onbewust leren gebruiken. Er wordt steeds meer bekend over hoe het lichaam presteert en welke factoren daarvoor verantwoordelijk zijn. De visie op bewegen, houding en presteren verandert. Prioriteiten als uithoudingsvermogen en snelheid kunnen soms minder belangrijk blijken te zijn. Alleen kracht , vermogen, conditie en lenigheid trainen is onvoldoende. Er komt nog meer bij kijken. Coördinatie, mentale gesteldheid,optimale houding, verdelen van krachten en het bewust aansturen van rust (loslaten van overbodige kracht) zijn ook factoren die belangrijker zijn.

Door balanstraining vergroot je de mogelijkheden van het lichaam én het brein.  Het leidt tot een beter ruimtelijk gevoel, steviger op je benen staan en daardoor meer vertrouwen.  Niet onbelangrijk is dat je ook veel minder kans hebt om te vallen. Balans-therapie leert je sturing te geven aan je denken, voelen en handelen. Je leert je brein op de juiste manier te gebruiken, zodat je zelf je lichaam op de juiste wijze onbewust aanstuurt. Dit zorgt voor rompstabiliteit; de basis voor een evenwichtig bewegingsapparaat. Met balanstraining train je op actieve wijze je balans en verbeter je je mobiliteit en coördinatie. Je leert belangrijke informatie onbewust te voelen en verwerken. Zo pak je de oorzaak van je klachten aan en werkt je aan blijvende verbetering.

De effecten van balanstraining hangen samen met een toename van het aantal hersenverbindingen. hierdoor worden ook concentratie en geheugen beter.

Balanstraining is geschikt bij de behandeling van diverse klachten en chronische aandoeningen zoals: – Rug-, nek- en hoofdpijn en hernia – Scoliose – Bekkeninstabiliteit en incontinentie – RSI / CANS – Parkinson – Multiple Sclerose (MS) – Fibromyalgie = knie- en enkelklachten.

balanstraining

Wil je ondersteuning bij het samenstellen van een persoonlijk programma, klik dan hier
Persoonlijk programma

Benodigdheden

geen

Instructiefilm(s)

262060662