Klik hieronder
Ontspanning

Ontspannen kun je leren! Met Yoga en/of Mindfulness; Ademoefeningen, Spierontspanning. Cognitieve therapie en veel meer, zie:

Kwaliteit van bewegen

Het oefenen van de kwaliteit van bewegen is in veel gevallen het belangrijkste aspect om klachten te voorkomen en de kwaliteit van je bewegingen gedurende je leven op peil te houden. Het gaat hier om oefeningen voor balans, concentratie, handvaardigheid, lichaam-gewaarwording en veel meer. Met Yoga, Tai Chi en Pilates, zie:

Krachttraining

Door een wat zwaardere beweging een aantal keren te herhalen en dat 2 tot 3 maal per week te doen bouw je spierkracht op; in ieder geval voorkom je verlies van spierweefsel. En je gaat hier ook goed mee verbranden.

Voor het versterken van je spieren heb je helemaal geen dure apparaten nodig. Met je eigen lichaamsgewicht, kleine gewichtjes of een oefenelastiek kun je de noodzakelijke basisspierkracht bereiken.

Conditie

Driemaal per week 20 tot 30 minuten je hartslag versnellen is voldoende om je conditie te onderhouden, of zelfs te verbeteren. Je hart wordt er sterker en groter van, vandaar dat men ook wel spreekt van ‘cardiotraining’.

Hier films die je thuis kunt doen: leuk bewegen op muziek (zoals ook zumba), bootcamp een een aantal films met een cardio-apparaat, zoals spinlessen (voor de hometrainer/spinfiets).

Stretching

Rekken van de spieren verminderd de stijfheid, is een warming-up voor de spieren, geeft ontspanning en een beter lichaamsgevoel.
Klik hier voor een voorlichtinsfilmpje over Stretching

Oefeningen

Welke oefeningen passen bij jou?

Er zijn vijf hoofdcategorieën. Klik op het menu links om meer te weten te komen over de categorieën of kies je voorkeur hieronder.

Voeg de oefeningen toe aan je eigen programma! Je kunt een mix maken  uit de verschillende categorieën.

Iconen BTV